Over mij

Creatief beeldend kunstenaar

Schilderen-bij-Theo-Tomass

Cleo de Vries is creatief beeldend kunstenaar. Beeldende kunst is haar passie. Na jarenlang bezig te zijn geweest met textiele werkvormen, boekbinden en kalligrafie heeft ze het schilderen ontdekt. Zij gebruikt voornamelijk acrylverf omdat die goed te combineren is met andere materialen.

Ze vindt het uitdagend steeds nieuwe technieken uit te proberen en toe te passen. Ze volgt daartoe regelmatig workshops en cursussen in binnen-en buitenland om kennis en kunde uit te breiden.

Met verf is het mogelijk uitdrukking te geven aan wat haar bezighoudt. Dat daarbij monotype, linodruk, collage- of gemengde techniek door haar gebruikt wordt zorgt voor verrassende resultaten.

Abstract

Zij gaat niet aan het werk met een vooropgezet plan. Zij laat zich inspireren door wat zich innerlijk voordoet. Teksten, gedichten en muziek kunnen ook een inspiratiebron zijn. Een schilderij ontstaat door er mee bezig te zijn. Ze zoekt naar verdieping en diepte en de expressie daarvan in verf. Ze abstraheert de werkelijkheid die haar werkelijkheid wordt. Niet concreet, maar abstract. Abstracte kunst zet aan tot nadenken. Dat denkproces uit zich in soms kleurrijke, soms sobere schilderijen, waarin altijd licht en donker aanwezig zijn.

Voor haarzelf schept creatief bezig zijn ruimte en geeft het zin aan het leven. Kunst in welke vorm dan ook is een levensbehoefte.

Cleo de Vries maakt deel uit van de werkgroep KunstZINnig van de Ontmoetingskerk in Nijmegen. Zij organiseren onder andere exposities rond een jaarthema en zorgen voor de kunstzinnige aankleding bij kerkelijke hoogtijdagen.

Maakt deel uit van ambachtelijk drukkerscollectief “De Nieuwste Ploeg 2013” in Nijmegen.

Curriculum Vitae

Lees mijn Curriculum Vitae